25 Haziran 2014 Çarşamba

İftarlık Lokma Tatlısı Tarifi



 


 


İftarlık Lokma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri:

3 su bardak un

1,5 su bardak su

1 tatlı kaşık şeker

1 çay kaşık tuz

1 paket instant maya


İftarlık Lokmanın Şerbeti için;


2 su bardak şeker

1,5 su bardak su

Birkaç damla da  limon suyu


İftarlık Lokmayı Kızartmak için;


Sıvı yağ


 


İftarlık Lokma Tatlısının Hazırlanması:

İlk olarak şerbetimizi hazırlayapıp soğuması için bekletelim. Hamurumuza  geçelim. Un, maya, şeker, tuz kuru halde karıştırılır, üzerine su eklenerek çırpma teliyle kek kıvamına gelene kadar çırpılır ve mayalanma durumuna göre yaklaşık 45 dk-1 saat mayalanır. Yağlanmış 2 tatlı kaşığı yardımı ile kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılır, soğuk şerbete atılıp birkaç dk bekletilir. Tüm hamur için aynı işlem uygulanır. Kalan şerbet son olarak tüm hamurların üzerine dökülür.  İftarımızı açtıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun …


 


iftarda tatli İftarlık Lokma Tatlısı



İftarlık Lokma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder