18 Haziran 2014 Çarşamba

Banyolu Börek Tarifleri



banyolu borek 300x178


Banyolu Börek'in Malzemeleri :


• 4 adet yufka

• yarım paket margarin (125g)

• yarım su bardağı sıvı yağ


Banyolu Börek'in İç harcı için


• peynir ya da kıyma kullanınız. (Tercihinize kalmış ancak patatesli harç iyi olmuyor.)


Banyolu Börek'in Üzeri için


• 1 adet yumurta sarısı


Banyolu Börek'in Hazırlanması:


Margarini tavada eritip içerisine sıvı yağı koyuyoruz. Ve ocaktan alıyoruz. Bir yufkayı bir masaya seriyoruz ve bu yağ karışımından döküyoruz. (yağı 5 adet yufkaya yetecek kadar kullanınız)

Yağlanmış yufkanın üzerine 2. Yufkayı seriyoruz ve tekrar yağlıyoruz. Yufkaları öncelikle dörde bölünüz. Benim yufkalarım büyük olduğu için ben bir dilimi de 3′e bölerek yapıyorum siz dilerseniz 22 ye bölebilirsiniz. Benim yaptığım gibi olunca 2 yufkadan toplam 12 adet börek çıkıyor. İç harcını geniş kısmına koyarak bol biçimde sarıp bir leğene koyuyoruz.


Dilerseniz bu aşamada börekleri poşetleyip dolaba kaldırabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde suya koyup pişirebilirsiniz taptaze yeni yapılmış gibi oluyor. Dilerseniz hemen pişirebilirsiniz.


Leğende ki böreklerin üzerlerini kaplayacak biçimde suyla dolduruyoruz. 10 dk bekletiyoruz kevgir yardımı ile fazla suyunu sarkıtıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu nasıl dilerseniz süsleyim ve tamamen kızarana kadar pişirin.



Banyolu Börek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder