24 Haziran 2014 Salı

Lokma Tatlısı Tarifi



 


Lokma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri:

3 su bardak un

2 su bardak su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşık şeker

1 silme çay kaşık tuz


Lokmanın şerbeti için;


2 su bardak şeker

1,5 su bardak su

1 dilim limon
Lokma Tatlısının Hazırlanması:

İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sopnra şerbeti soğumaya terk edelim. Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikserimizle karıştıralım. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz. Mayasını bulan hamurumuzu alıyoruz.


Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ilave edip kızdıralım. Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz. Yağa batırılmış tatlıkaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartalım. Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Eğer şerbetimizden kaldıysa üzerine döküp tatlıyı batırarak tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun …


 


lokma tatlisi Lokma Tatlısı Tarifi


 



Lokma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder