Rulo Pasta'nın Malzemeleri
Rulo Pasta'nın Pandispanyası için;
• 4 büyük yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Rulo Pasta'nın İç Kreması:
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 yemek kaşığı dolusu un
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• ½ su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı süt
• 1 paket vanilya
Rulo Pasta'nın Üst kreması için;
• 1 paket 200 ml süt kreması
• ½ çay bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
Rulo Pasta'nın İçi için;
• 1 adet büyük muz
Rulo Pasta'yı Süslemek için;
• Çikolata parçası, fıstık, frambuaz
Rulo Pasta'nın Hazırlanması:
Pandispanya için, yumurtalar şekerle birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edilir ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra hemen fırından çıkarılıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlanıp açılır.
İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır.
Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz krema sürülür. Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir. Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır.
Rulo Pasta Tarifi Görselleri:
Rulo Pasta Tarifi ve Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder