30 Haziran 2014 Pazartesi

Lokma Tatlısı Yapılışı



 


Lokma Tatlısı Yapılışında Gerekli Malzemeler:


1 su bardak ılık su

2 su bardak un

1,5 tatlı kaşık toz maya

1 yemek kaşık şeker

1 orta boy yumurta

Bir tutam tuz


Şerbet için:


1,5 su bardak şeker

2 su bardak su

1 tatlı kaşık limon suyu


Üzeri için:


tarçın


 


 


Lokma Tatlısı Yapılışı


İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya terk edelim.

Maya, su ve şekeri karıştıralım. Un ve tuzu da ilave edip iyice kaşıkla yedirelim. En son yumurtasını da ekleyip özleştirelim . Hamurumuzu mayalanması içi yaklaşık 1 saat bekletelim.

Derin bir tencereye ayçiçek yağını alın ve ısınması için ocağa alın. Çok kızmadan lokmaları dökeceksiniz.

Bir kaseye yağ alın tatlı kaşıknı yağa batıralım. Öteki  elinizle hamurdan alıp yumruğunuzu sıkın ve üstten küçük bir top gibi çıkmasını sağlayın. Tatlı kaşık ile kesip yağa atın. Bu işlemleri seri yapmaya çalışın.

Yağdaki lokmaları kevgirle sürekli karıştırarak kızartın.

Kızaran lokmaları soğuk şerbete alın 1 dakika karıştırıp servis tabağına alalım.

Tekrara lokmayı dökmeden önce ocaktan tavayı alın biraz karıştırın sıcaklığı kırılsın hafif soğuması lazım. Bu şekilde devam edelim. en sonda tarçınla lezzet katalım. Afiyetler olsun.


lokma tatlisi y Lokma Tatlısı Yapılışı



Lokma Tatlısı Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder