17 Haziran 2014 Salı

Haşhaşlı Nokul Tarifleri



hashasli nokul


 
»Haşhaşlı Nokul'un Hamuru için;


•1 paket kuru instant maya

•4 yemek kaşığı toz şeker

•1 su bardağı sıvı yağ

•1 su bardağı ılık süt

•1 su bardağı ılık su

•Aldığı kadar un


»Haşhaşlı Nokul'un İçi için;


•1 kase sıvı haşhaş


»Haşhaşlı Nokul'u Açmak için;


•sıvı yağ


»Haşhaşlı Nokul'un Hazırlanışı


Oda ısısındaki malzemelerle hamurumuzu yoğuruyoruz. Süt, su mutlaka ılık olmalı, hamurun düzgün kabarması için.

Su miktarını hamurun yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz, ben çok az su kullandım.


 


Aldığı kadar unu da ilave edip üzerini kapatıp kabarıncaya kadar bekliyoruz, ortalama 1 saat civarı.

Ardından hamur olduktan sonra hamuru elimizle geniş bir şekilde açıp içine haşhaş sürüyoruz ve rulo şekline getirip bıçakla şerit şerit kesiyoruz. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz, afiyet olsun



Haşhaşlı Nokul Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder