MALZEMELER:
• 5 bardak süt
• 1,5 bardak toz şeker
• 1 çay bardağı nişasta
• 1 çay bardağı pirinç unu
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı margarin
• Vanilya
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
2 bardak sütle, unu, nişastayı ve pirinç ununu bir kasede karıştırıyoruz. Kalan sütümüzü bir tencereye alıp, ocağın altını yakıyoruz. Sütün içine şekeri katıp karıştırdıktan sonra nişastalı karışımıda döküp karıştıra karıştıra koyulaşmasını bekliyoruz. İçine vanilya ve margarini katıp karıştırarak bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Bir tepsiye pudra şekerini bolca serpiyoruz, içine muhallebimizi döküp, tepsiyi ocakta çevire çevire pişiriyoruz. Karamelleşen tatlımızın soğumasını bekleyip, buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuk olan kazandibimizi, uzun parçalar halinde kesip, rulo şeklinde sarıyoruz.
Kazandibi Tarifi Görselleri:
Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder