Congolais Tarifi'nin Malzemeleri:
• 3 tane orta boy yumurtanın beyazı
• 1 çay bardak şeker
• 3 çay bardak Hindistan cevizi ( tam dolu olmalı )
Congolais Tarifi'nin Hazırlanması:
İlk olarak bir karıştırma kabı bulup içerisine bütün malzemeler koyulur. Yemek kaşığı ile iyice karıştırılır. Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmaması lazım, gerekirse hindistan cevizi ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye congolais´ler dizilir (yemek kaşığı yardımı ile). Tepside congolais ´ler dağılmıyorsa kıvam olmuştur demektir. Önceden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Dilerseniz bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabukları ekleyebilirsiniz. Bu arada benmari usûlü çikolata erittim. Yağlı kağıdın üstüne çikolatayı koydum (ılık olması lazım) ve congolais´leri hafif bastırarak çikolatanın üzerine koyalım. Afiyetler Olsun …
Congolais Tarifi Görselleri:
Congolais Tarifi - Congolais Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder