18 Haziran 2014 Çarşamba

Lokma Tatlısı Tarifi ve Görselleri



 
Tatlı'nın Malzemeleri


• 3 su bardağı un

• 1,5 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı şeker

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 paket instant maya


Tatlı'nın Şerbeti için;


• 2 su bardak şeker

• 1,5 su bardak su

• Birkaç damla limon suyu


Tatlı'yı Kızartmak için;


• Sıvı yağ


Tatlı'nın Hazırlanması:


İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Hazırladıktan sonra da soğumaya bırakıyoruz ve hamuruna geçiyoruz. Un, maya, şeker, tuz kuru halde karıştırılır, üzerine su eklenerek çırpma teliyle kek kıvamına gelene kadar çırpılır ve mayalanma durumuna göre yaklaşık 45 dk-1 saat mayalanır. Yağlanmış 2 tatlı kaşığı yardımı ile kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılır, soğuk şerbete atılıp birkaç dk bekletilir.


 


Tüm hamur için aynı işlem uygulanır. Kalan şerbet son olarak tüm hamurların üzerine dökülür. Sıcak servis edince çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.


 


Lokma Tatlısı Tarifi Görselleri:


oktay usta lokma tatlisi tarifi 300x201 Lokma Tatlısı Tarifi Acil


lokma tatlisi tarifi yeni1 300x188 Lokma Tatlısı Tarifi Güzel


lokma tatlisi sireli 300x225 Lokma Tatlısı Tarifleri Yeni


lokma tatlisi hazirlanisi 300x176 Lokma Tatlısı Tarifi Sunumu


lokama tatlisi tarifler 300x133 Tatlı Tarifleri Lokma Tatlısı Tarifi


kolay lokma tatlisi tarifi 300x200 Oktay Usta Lokma Tatlısı Tarifi



Lokma Tatlısı Tarifi ve Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder