Tatlı'nın Malzemeleri
• 3 su bardağı un
• 1,5 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket instant maya
Tatlı'nın Şerbeti için;
• 2 su bardak şeker
• 1,5 su bardak su
• Birkaç damla limon suyu
Tatlı'yı Kızartmak için;
• Sıvı yağ
Tatlı'nın Hazırlanması:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Hazırladıktan sonra da soğumaya bırakıyoruz ve hamuruna geçiyoruz. Un, maya, şeker, tuz kuru halde karıştırılır, üzerine su eklenerek çırpma teliyle kek kıvamına gelene kadar çırpılır ve mayalanma durumuna göre yaklaşık 45 dk-1 saat mayalanır. Yağlanmış 2 tatlı kaşığı yardımı ile kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılır, soğuk şerbete atılıp birkaç dk bekletilir.
Tüm hamur için aynı işlem uygulanır. Kalan şerbet son olarak tüm hamurların üzerine dökülür. Sıcak servis edince çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Lokma Tatlısı Tarifi Görselleri:
Lokma Tatlısı Tarifi ve Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder