17 Haziran 2014 Salı

Tavuk Şiş Fırında Nasıl Yapılır?



firinda tavuk sis 300x199


Şiş Tavuk'un Malzemeleri


• 1,5 kilo kalmalı tavuk but

• 1 adet soğan

• 2 diş sarımsak

• 2 yemek kaşığı yoğurt

• Pul biber

•Tuz, Karabiber, Kekik

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Şiş Tavuk'un Pilavı için;


• 2 su bardağı pirinç

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1,5 yemek kaşığı tereyağı


Şiş Tavuk'un Hazırlanışı


İlk olarak tavuğumuzu kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Üzerine soğan ve sarımsak doğranır. Küçük doğramaya gerek yok sadece aroma versin diye koyuyoruz. Baharatlar isteğe göre değişebilir, ben baharat tadını çok fazla sevmediğim için fazla karıştırmıyorum. En son yoğurt ve yağ koyulup bir kapta güzelce harmanlanır. Ağzı streç filmle kapatılıp en az iki saat dinlendirilir. Pişirmeden önce fırın 180 dereceye ayarlanıp tavuk şişlere geçirilir. 180 derece fırında 45 dk pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Yanına birde tane tane pilav yapılır. Pirinç suda nişastası akana kadar yıkanır. Yıkayıp süzdürdükten sonra 2 yemek kaşığı yağda tahta kaşığa yapışmayacak şekilde kavurup tuzu atılır. Üzerine kaynatmış olduğumuz 3 su bardağı su eklenir. Biraz suyunu çektikten sonra tereyağı üzerine koyulup eriyene kadar hiç karıştırılmaz. Altı kapatılıp demini aldıktan sonra afiyetle yenir:) Şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun.



Tavuk Şiş Fırında Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder