MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
1,5 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım litre su
1 kaşığı karabiber ve kırmızıbiber
2 adet havuç
150 gram kıyma
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencere içine yağımızı döküp soğanı ince ince dograyınız.Daha sonra kıymayı ilave ediniz.Pembeleşene kadar kavunuruz. Patatesleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye ayırıp küp küp doğrayınız. Kavrulan soğanların üzerine salçamızı ilave edip doğranan patatesleri ve havucu karıştırınız.Üzerine suyu döküp kaşıkla malzemeyi çeviriniz. Üzerine bezelyeleri,tuz ve baharatı da attıktan sonra orta ateşte suyunun kaynamasını bekleyin suyu kaynayınca yarım ateşte 20-25 dk pişiriniz.
Zaten patatesler buharın etkisiyle hızla pişecektir, bezelye de sebze olduğu için suyu görünce anında yumuşama yaparak şişecek ve yemeğiniz hazır olacaktır
Sulu Yemek Tarifleri Görselleri:
Sulu Yemek Tarifleri - Sulu Yemek Tarifleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder