16 Haziran 2014 Pazartesi

Dürmeli Börek Tarifleri



durmeli borek 300x243


 


D&ucircrmeli Börek'in Malzemeleri


3 adet yufka

yarım kilo beyaz peynir yada lor peyniri

maydanoz

sıvı yağ

üzeri için yumurta sarısı,çörek otu ve susam


D&ucircrmeli Börek'in Hazırlanışı


• yufkalar tam açılıp üst üste konup şerit halinde 3 parçaya kesilir.

• kesilen her parçanın üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür.

• peynirli maydanozlu harç yufkanın kenarına konur.

• yufka pile şeklinde üst üste dürülür ve kenarları altına katlanır.(resimdeki gibi)

• üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu ve susam serpilir.

• 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.



Dürmeli Börek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder