MALZEMELER:
çikolatalı pasta tarifi malzemeleri :
150 gr bitter çikolata
150 gr tereyağ
4 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 poşet tek kullanımlık cappucino
Üzeri İçin
1 paket vanilyalı puding
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı krema
1 paket bitter çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt
Dolgu İçin
2 paket sıcak çikolata
1 çay bardağı sıcak su
HAZIRLANMASI:
Bitter çikolata ve tereyağını altına sıcak su dolu kaba koyarak eritin.Yumurta,şeker,vanilya ve tuzu iyice çırpın.Un ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma ilave edin.Cappucinoyu da ekleyin ve biraz daha karıştırın.Son olarak erittiğiniz çikolatayı da ilave edin.
Hazırladığınız karışımı 24 cm çapında Yağlı kağıt serilmiş bir kaba dökün ve 170 derece fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.Vanilyalı pudingi 1,5 su bardağı süt,yumurta sarısı ve krema ile kıvam alıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra karıştırarak soğutun.Bitter çikolatalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine uygun pişirin.Karıştırarak soğutun.Keki enine ikiye kesin ilk katını 2 paket sıcak çikolata ve ılık su ile karıştırıp ıslatın.Bekletmeden ikinci katada sürüp üzerini vanilyalı puding daha sonra da bitter çikolatalı puding ile kaplayın.Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.Afiyet Olsun
Çikolatalı Pasta Tarifi Görselleri:
Çikolatalı Pasta Tarifi - Çikolatalı Pasta Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder