4 Haziran 2014 Çarşamba

Laz Böreği Tarifi



MALZEMELER :

1 yumurta

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1/2 paket kabartma tozu

Un


Krema malzemeleri :

4 kilogram süt

5 yumurta

2 çay bardağı şeker

1 çay bardağı un
Şerbetin malzemeleri :

3 yemek kaşığı toz şeker

2-3 kaşık su

1 yemek tereyağı

2 kaşık yoğurt


Hamurun Hazırlanışı :

Yufkanın malzemelerini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı :

Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.

Kaynamaya başlayınca alın.


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirip üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin.Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyun. Son olarak tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. Şerbetini de pişirip, ılıtın. Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.


 


Laz Böreği Görselleri:







Laz Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder