MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)
Ortasına batırmak için:
fındık yada fıstık
Şurup:
3 su bardağı şeker
3-3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
HAZIRLANMASI
Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, &ucedil;zerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan k&ucedil;ç&ucedil;k parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın &ucedil;zerlerine fındık veya fıstık batırın.
Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.(fırın derecenizi kendi fırınınıza g&ocedil;re ayarlayın).
Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince &ucedil;zerine soğuk şerbet d&ocedil;k&ucedil;n(biri sıcak biri soğuk olacak).
Şurup için 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın.
Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şurup dökün
Şekerpare Tarifi Görselleri:
Şekerpare Tarifi - Şekerpare Tarifi Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder