6 Haziran 2014 Cuma

Şekerpare Tarifi - Şekerpare Tarifi Görselleri

MALZEMELER:


 


2 adet yumurta

2 çay bardağı pudra şekeri

2 çay bardağı sıvı yağ

1 adet kabartma tozu

Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)


Ortasına batırmak için:


fındık yada fıstık


Şurup:


3 su bardağı şeker

3-3,5 su bardağı su

1/4 limon suyu

 

 
HAZIRLANMASI

 

Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, &ucedil;zerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun.

Hamurdan k&ucedil;ç&ucedil;k parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın &ucedil;zerlerine fındık veya fıstık batırın.

Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.(fırın derecenizi kendi fırınınıza g&ocedil;re ayarlayın).


Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince &ucedil;zerine soğuk şerbet d&ocedil;k&ucedil;n(biri sıcak biri soğuk olacak).


 


Şurup için 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın.


Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şurup dökün


Şekerpare Tarifi Görselleri:


sekerpare tarifi oktay usta 300x225 Oktay Usta Şekerpare Tarifi


sekerpare tarifi emine beder 300x201 Şekerpare Tarifi Hazırlanması


sekerpare tarifleri 300x224 Şekerpare Tarifi


sekerpare tarifi sahrap poysal 300x283 Şekerpare Tarifleri


sekerpare tarifi resimli 300x225 Şekerpare Tarifi Görselleri


sekerpare tarifi portakalagaci 300x225 Şekerpare Tarifi Kolay




Şekerpare Tarifi - Şekerpare Tarifi Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder