Lokma Tatlısının Malzemeleri:
Tatlının Şerbeti için:
3 su bardaki su
2 su bardak şeker
1/2 limonun suyu
Lokmanın Hamuru için:
2 yemek kaşık yoğurt
1 su bardak süt
1 su bardak su
2 adet yumurta
3 su bardak un
1 cçay kaşık şeker
1 çay kaşık tuz
1 yemek kaşık kuru maya
Kızartmak için sıvı yağ
Lokmanın Hazırlanışı:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğuması için bekletelim. Ardından ise hamurun önce sıvı malzemeleri karıştırılır ve sırayla katı malzemeler eklenir. Sıvı bir hamur elde edilir ( tıpkı pasta hamuru kıvamında).
Kızartma yağı ısıtılır ve hamur el ile sıkılarak işaret parmağımızla baş parmağımızın üzerine çıkan parça kaşıkla alınır ve kızartma tavasına yavaşça bırakılır. Arada bir kaşıkmızı sıvı yağa batırırsak hamur yapışmaz ve lokmalar daha düzgün olur. Bu aşamada elimizi biraz çabuk tutmamız lazım çünkü hamur çok çabuk kızarır. Kızaran lokmalar yağdan çıkartılır ve hemen soğuk şerbete batırılıp çıkartalım. Bu işlem bütün hamur bitene dek yapılır. Afiyetler olsun…
Lokma Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder