11 Haziran 2014 Çarşamba

Yöresel Hangel Tarifi



 


 
Malzemeleri :


•1 kilo un

•3 bardak su

•1 tutam tuz

•2 adet yumurta

•1 baş soğan

•200 gr. Tere yağı

•1 yemek kaşığı salça

•1 kilo yoğurt

• 2 diş sarımsak.


Yapılışı :


• 1 kg. una 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek 1 kg. ile bir derin kaba kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir. Her bir künde yufka halinde açılıdır. Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir.

• Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.

• Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tere yağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur.


Yöresel Hangel Tarifi Görselleri:







Yöresel Hangel Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder