İzmir Lokma Tatlısının Malzemeleri
Hamur için:
6 su bardak un
1 paket kuru maya
2 su bardak su
1 adet yumurta
1 çay bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşık şeker
1 çay kaşık tuz
Şerbeti için:
3 su bardak su
3 su bardak şeker
1/2 limon suyu
Üzeri için:
Tarçın
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İzmir Lokma Tatlısının Hazırlanması:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğuması için kenara bırakalımz. Derin bir kapta hamurumuzu biraz cıvık bir hamur olacak şekilde hazırlıyoruz. Hamuru hazırladıktan sonra 60 dakika mayalanması için bekleelim. Ardından iyice kızdırdığımız yağımıza elimizle halka şeklini verdiğimiz yada kızgın yağa batırıp çıkarttığımız tatlı kaşıkmızla şekil vererek kızartalım. Kızaran lokmaları soğuk şerbetimiz batırıp çıkaralım ve servis tabağına koyalım. Tüm hamur bittikten sonra kalan şerbeti servis tabağımıza döküp üzerine tarçın dökerek servis yapıyoruz. Afiyetler olsun…
İzmir Lokma Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder