27 Haziran 2014 Cuma

İzmir Lokma Tatlısı



İzmir Lokma Tatlısının Malzemeleri


Hamur için:


6 su bardak un

1 paket kuru maya

2 su bardak su

1 adet yumurta

1 çay bardak zeytinyağı

1 tatlı kaşık şeker

1 çay kaşık tuz


Şerbeti için:


3 su bardak su

3 su bardak şeker

1/2 limon suyu


Üzeri için:


Tarçın


Kızartmak için:


Sıvı yağ


İzmir Lokma Tatlısının Hazırlanması:


İlk olarak  şerbetimizi hazırlayıp soğuması için kenara bırakalımz. Derin bir kapta hamurumuzu biraz cıvık bir hamur olacak şekilde hazırlıyoruz. Hamuru hazırladıktan sonra 60 dakika mayalanması için bekleelim. Ardından  iyice kızdırdığımız yağımıza elimizle halka şeklini verdiğimiz yada kızgın yağa batırıp çıkarttığımız tatlı kaşıkmızla şekil vererek kızartalım. Kızaran lokmaları soğuk şerbetimiz batırıp çıkaralım ve servis tabağına koyalım. Tüm hamur bittikten sonra kalan şerbeti servis tabağımıza döküp üzerine tarçın dökerek servis yapıyoruz. Afiyetler olsun…


 


izmir lokma tatli İzmir Yöresi Lokma Tatlısı


 



İzmir Lokma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder