17 Haziran 2014 Salı

Fırında Çiğ Börek Tarifleri



cig brek tarifi 300x225


 


Fırında Çiğ Börek'in MALZEMELER


• 250 gr YAĞLI KIYMA

• 3 adet DOMATES

• 3 adet SİVRİ BİBER

• 1 Çorba kaşığı TEREYAĞ

• 1 Kahve kaşığı KARABİBER

• 1 Kahve kaşığı KIRMIZI BİBER

• 2 Kahve kaşığı TUZ

• 2 adet YUMURTA

• 500 gr ÇİĞBöREK HAMURU


Fırında Çiğ Börek'in HAZIRLANIŞI


Kıyma küçük küpler halinde kesilmiş domates ince kıyım sivri biber tereyağ biber tuz harmanlanıp , tabak büyüklüğünde açılmış hamurun yarısına yayılarak kalan hamur üzerine kapatılıp fırın tepsisine dizilir . Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 30 dakika kadar fırında pişirilir.

 



Fırında Çiğ Börek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder