11 Haziran 2014 Çarşamba

Kars Böreği Tarifi

 


 
Malzemeleri :

250 gr. un

150 gr. tereyağı

½ litre süt

250 gr. gravyer peyniri

5 yumurta ve bir tutam tuz.


Hazırlanması:

250 gr. un bir kaba konulur. 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır .

 


Kars Böreği Tarifi Malzemeleri:


 







Kars Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder