Sütlaç Tarifi’n Malzemeleri:
1 kilogram süt
1 su bardak pirinç
1 su bardak toz şeker
1 tatlı kaşık nişasta
1 paket de vanilya
Sütlaç’ın Üzerine Serpmek İçin:
Tarçın
Sütlaç Tarifi’n Hazırlanması:
İlk olarak pirinçleri yıayalım ve tencereye koyalım. Üzerini 1 parmak kadar geçecek miktarda su ilave edip haşlıyalım. Ortalama 10 dak. kadar haşlandıktan sonra ılık olan sütümüzü haşladığımız pirince katalım.Vanilyayı da ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra toz şekeri ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. On dak kadar da şekerle kaynıyor. Ardından 1 tatlı kaşık nişastayı bir miktar su ile açıyoruz. Kaynamakta olan sütlaca ilave ediyoruz. 3-4 dak daha karıştırarak kaynatıp altını kapatıyoruz. Kaselere döküp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine tarçın serpip servis ediyoruz. Afiyetler olsun…
Sütlaç Tarifi Görselleri:
Sütlaç Tarifi ve Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder