29 Haziran 2014 Pazar

Ramazan Ayına Özel Lokma Tatlısı



 


Lokma Tatlının Malzemeleri:


1 yemek kaşık şeker

1/2 paket toz maya

2 bardak un


kızartmak için:


sıvı yağ


şerbeti için:


2 bardak şeker

1,5 bardak su

biraz limon


 


Lokma Tatlının Hazırlanışı


İlk olarak şerbetimizi kaynatıp, kaynadıktan sonra da soğumaya bırakalım.

Şekerle mayayı ılıktan hafif sıcak suyla yoğurma kabına koyup üstünü streçleyelim sıcak bi yere bırakalım mayalanması için. Maya kabarınca streci atmayın birazdan lazım olacak. 2 bardak unu ekleyip ele yapışacak cıvığa yakın hamur elde ettim. Un oranını kendimiz ayarlarsak daha iyi olur.

Hamurun üzerini atmadığınız streçle kapatıp yine sıcak bir yere koyalım. 15 dakika ya 3 katı büyüklüğünde hamurunuz olacak. Bol yağda kızartmallım. Kabaran hamuru karıştırıp havasını aldıktan sonra tatlı kaşıknı yağa batırıp misket büyüklüğünde parçaları kızgın yağın içine yavaşça bırakalım.

Soğuduktan sonra soğuk şerbete batırıp servis tabağına alın. Afiyetler olsun.


 


ramazan ayi tatlisi



Ramazan Ayına Özel Lokma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder